Den arrangerende klub  bag Skjoldenæsholmløbet er Roskilde Cykel Motion, der blev stiftet den 7. september 1976. Klubben startede som “Roskilde Cykel Ring’s motionsafdeling” med en beskeden medlemsskare på blot 20 medlemmer. Siden er den vokset til et stabilt niveau på ca. 250 aktive medlemmer. Vi har medlemmer i mange aldersklasser, men gennemsnitsalderen er +50.

Til Skjoldenæsholmløbet deltager over 100 medlemmer i arbejdet med at afvikle løbet, sørge for ruteafmærkning, trafiksikkerhed, service m.m.

Masser af aktiviteter

I sommerhalvåret har Roskilde Cykel Motion 3 ugentlige træninger, en række traditionsrige ture bl.a. til Hallandsåsen, weekendture i Danmark og en forlænget weekend til udlandet. Desuden er der en gennemgående sommerkonkurrence.

Klubbens træninger, ture og konkurrencer afvikles i niveaudelte hold, A, B, C og D, hvor fart og længde på turene varieres. Så næsten alle kan finde et hold, der passer til deres tempo.

I vinterhalvåret er een fast ugentlig træningstur, nemlig søndag formiddag. Her cykler vi i hold på gravel/cross/MTB eller vinterracer. Der afvikles desuden en vinterkonkurrence. Vinteren byder på styrke- og motionstræning, foredragsaftner m.m.

Ud sammen – hjem sammen

Vi lægger vægt på sikkerhed, når vi er afsted og kører maksimalt på hold af 12 ryttere, netop af hensyn til sikkerheden. Vi har et system med sikkerhedkaptajner, der griber ind over for uheldig adfærd og et kør-sikkert-koncept om kørsel i felt, tegngivning og køreregler. En god træningsaften sluttes af med at vi sætter foden ned og evaluerer turen – med fokus på sikkerheden.

Vi har et godt fællesskab. Uden for de “officielle” klubarrangementer aftales træningsture, rejser til bjergene sydpå og meget mere.

Altid, når vi er sammen, så er klubbens bærende motto: Ud sammen, hjem sammen. Man bliver altså ikke efterladt på en øde landevej langt fra Roskilde med en defekt cykel eller tunge ben, når man kører i Roskilde Cykel Motion.

Måske er Roskilde Cykel Motion og det gode fællesskab vi har med cyklen som omdrejningspunkt noget for dig ? Du er velkommen til at køre med på et par prøveture for at teste det af. Eneste krav er du er over 18 år, kører på racercykel og kan køre 65 km på 3 timer.

Læs mere på vores hjemmeside